De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kikkererwtenpuree met moestuinsalade

Kook de kikkererwten in water met zout gaar. Pel en snijd de uien en knoflook en het wit van de preien fijn. Verhit olie in een pan en bak de prei, ui en de helft van de knoflook circa 15 minuten op laag vuur. Pureer de kikkererwten met het preimengsel, olijfolie en een scheutje water tot een smeuïge puree.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kikkererwtenpuree met moestuinsalade

Bereidingswijze

Kikkererwtenpuree
Kook de kikkererwten in water met zout gaar. Pel en snijd de uien en knoflook en het wit van de preien fijn. Verhit olie in een pan en bak de prei, ui en de helft van de knoflook circa 15 minuten op laag vuur. Pureer de kikkererwten met het preimengsel, olijfolie en een scheutje water tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel het brood. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de resterende knoflook, brood, pimentón en zout toe en bak op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Strijk de kikkererwtenpuree uit op een schaal. Verdeel het brood erover en bestrooi met pimentón en de olijven.

Salade
Snijd de vijgen en de tomaten in dunne partjes. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de hazelnoten in circa 3 minuten goudbruin. Schep de hazelnoten uit de olie, bestrooi met peper en laat ze afkoelen. Knijp de citroen uit en meng het sap met veel peper en zout. Meng de helft van de hazelnootolie erdoor. Scheur de blaadjes basilicum. Verdeel de vijgen en tomaten over een bord. Strooi de basilicum en de hazelnoten erover. En sprenkel de hazelnoot-citroendressing erover.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.