De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

key lime pie

Key lime pie oftewel Amerikaanse limoentaart is een heerlijk fris taartrecept. Het proberen waard als zoet niet jouw favoriete smaak is. 

45 min voorbereidingstijd
40 min oventijd
60 min wachttijd
key lime pie

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Key lime pie is zo'n taart die alles in huis heeft. Een knapperige bodem, zoetzure vulling en een wolkenzachte meringue. Dit wil je proeven."

Bereidingswijze

Koekbodem

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. 

  2. Breek de koekjes en maal ze fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de jam er doorheen. Voeg het koekkruim toe en mix alles door elkaar.

  3. Druk het koekjeskruim in de ingevette taartvorm op de bodem en tegen de rand. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin in de oven en laat volledig afkoelen.

Limoenvulling

  1. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit.

  2. Meng de gecondenseerde melk met de eidooiers, de rasp en het sap van de limoen en de slagroom. Roer tot een egale, lobbige massa. 

  3. Giet de vulling op de afgekoelde taartbodem en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart volledig afkoelen.

Italiaanse meringue

  1. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot half-stijve pieken in een vetvrije kom.

  2. Giet de kristalsuiker en water in een pan en breng aan de kook tot 121 ºC, gebruik hiervoor een thermometer. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit 10 minuten door.

  3. Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. 

    Optioneel: doe het schuim in een spuitzak met spuitmond en versier de taart. Brand het schuim af met een gasbrander.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker