Schil en halveer de aardappels. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels met een passe-vite tot een gladde puree. Verwarm een droge koekenpan en bruneer de geschaafde amandelen. Meng de amandelen samen met de melk, amandellikeur en de boter door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en versgeraspte nootmuskaat.
Kalfsmedaillons
Verhit de helft van de boter met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfsmedaillons om en om in circa 4 minuten goudbruin. Haal de medaillons uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de resterende boter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de pied de mouton toe en bak deze circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Carrottes au beurre noisette
Schil en snijd de bospenen in schuine stukken van circa 0,5 centimeter. Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de ui in parten. Verwarm de boter in de pan op laag vuur tot hij nootachtig begint te ruiken en er bruin uitziet. Voeg de bospenen, knoflook en de ui toe. Zet het vuur middelhoog en laat circa 5 minuten met het deksel op de pan stoven.
Serveren
Serveer de amandelpuree in het midden van een warm bord. Verdeel de kalfsmedaillons en de pied de mouton over de amandelpuree. Verdeel de bospenen er omheen.
Meld je aan en praat mee