Kaiserschmarrn
-
Verwarm de oven voor op de grillstand 200°C.
-
Splits de eieren. Roer de eidooiers, melk, bloem, 1 el suiker en de vanillesuiker met een garde tot een glad beslag dat iets dikker is dan pannenkoekenbeslag.
-
Klop de eiwitten met een garde of handmixer in een vetvrije kom met het zout stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
-
Verhit de olie in een grote hittebestendige koekenpan op middelhoog vuur. Giet het deeg in de pan en dek af met een deksel. Bak 4 minuten op middelhoog vuur.
-
Haal het deksel van de pan en zet de pan circa 5 minuten boven in de oven tot de bovenkant van de Kaiserschmarrn goudbruin is. Haal de pan met een ovenwant uit de oven.
-
Draai de Kaiserschmarrn om en snijd de pannenkoek met de spatel in grove stukken van circa 3 x 2 cm.
-
Zet de pan weer op middelhoog vuur. Snijd de boter in 8 gelijke klontjes en voeg toe. Blijf roeren voor 2 minuten.
-
Bestrooi met 5 el suiker en karamelliseer nog 3 minuten. Let op: de pan komt uit de oven en is dus heet.
-
Meng de rum en de sinaasappelsap in een beker. Voeg toe aan de Kaiserschmarrn. Bak al roerend nog 1 minuut.
-
Serveer de Kaiserschmarrn in de pan. met appelmoes en Zwetschkenröster en bestrooi met poedersuiker.
Zwetschkenröster (pruimencompote)
-
Verhit de boter in een steelpan. Voeg de pruimen toe en bak 1 minuut.
-
Voeg de blauwe bessen en de geleisuiker toe en bak 5 minuten. Roer regelmatig door.
-
Blus af met de port en laat 2 minuten inkoken. Haal met een lepel 4 halve pruimen eruit en pureer de rest.
-
Voeg als laatst de suiker, kaneel, vanille-suiker, steranijs en citroensap toe. Laat nog 1 minuut doorkoken.
0 reacties