De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Japanse stijl gevulde pijlinktvis

Breng het water met de kombu aan de kook en haal de kombu net voor het koken uit de pan. Voeg de bonito vlokken toe en wacht tot ze naar de bodem gezonken zijn. Schenk de dashi voorzichtig door een zeef. Rijstkookvocht: Breng de dashi, sake en mirin op hoog vuur aan de kook.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Japanse stijl gevulde pijlinktvis

Bereidingswijze

Dashi bouillon
Breng het water met de kombu aan de kook en haal de kombu net voor het koken uit de pan. Voeg de bonito vlokken toe en wacht tot ze naar de bodem gezonken zijn. Schenk de dashi voorzichtig door een zeef.

Rijstkookvocht
Breng de dashi, sake en mirin op hoog vuur aan de kook. Voeg sojasaus en zeezout toe en laat het vocht afkoelen.

Pijlinktvis
Maak de pijlinktvisjes schoon, spoel de lijfjes schoon en verwijder maar bewaar de tentakels. Schil en snijd de wortel en shiitakes in kleine blokjes. Schenk de dashi in een pan over de rijst, wortel, shiitakes en de tentakels. Breng aan de kook en kook op laag vuur circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de pan circa 15 minuten staan. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de inktvislijfjes circa 1 minuut. Haal ze uit de pan en dep ze droog. Verwarm de grill of grillpan voor. Vul de inktvislijfjes met de rijst en groentevulling en grill de inktvis om en om. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Serveer de inktvis met de overgebleven rijst, broccoli en de tentakels en garneer met Limon Cress.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.