Salade
Snijd de roseval aardappels in parten. Kook de roseval circa 3 minuten in water met een beetje zout en laat ze uitdampen op een zeef. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in lange banen. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en olijven circa 3 minuten. Voeg de basilicum en de paprika’s toe. Bak circa 5 minuten. Schep het mengsel uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Meng de afgekoelde aardappels met de sla en schenk de balsamicoazijn erover.
Krokante kip
Leg de kipfilet op een snijplank en snijd hem horizontaal doormidden. Snijd dunne repen van de kip. Snijd de peterselie fijn. Kluts het ei los en meng met peper, zout en de peterselie. Paneer de kipreepjes in de bloem, ei en het paneermeel. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipreepjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Vijzel de macadamianoten. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Bestrooi de salade met de macadamianoten en de Parmezaanse kaas en leg de kipreepjes erop.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties