De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

insalata de pollo (salade met kip)

Een heerlijke en eenvoudig te bereiden Italiaanse salade met krokante kip!

30 min kooktijd
Insalata de pollo (salade met kip)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salade
Snijd de roseval aardappels in parten. Kook de roseval circa 3 minuten in water met een beetje zout en laat ze uitdampen op een zeef. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in lange banen. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en olijven circa 3 minuten. Voeg de basilicum en de paprika’s toe. Bak circa 5 minuten. Schep het mengsel uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Meng de afgekoelde aardappels met de sla en schenk de balsamicoazijn erover.

Krokante kip
Leg de kipfilet op een snijplank en snijd hem horizontaal doormidden. Snijd dunne repen van de kip. Snijd de peterselie fijn. Kluts het ei los en meng met peper, zout en de peterselie. Paneer de kipreepjes in de bloem, ei en het paneermeel. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipreepjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Vijzel de macadamianoten. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Bestrooi de salade met de macadamianoten en de Parmezaanse kaas en leg de kipreepjes erop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker