De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ingemaakte labneballetjes & flatbread met labneballetjes & arabische koffie

Roer het zout door de yoghurt. Schep de yoghurt in een schone kaasdoek (of dunne theedoek) en leg in een zeef boven een kom. Vouw het doek goed dicht over de yoghurt. Laat de yoghurt 3 dagen in de koelkast uitlekken. Gooi tussendoor de wei (het troebele water dat uit de yoghurt lekt) weg.

60 MIN
Ingemaakte labneballetjes & flatbread met labneballetjes & Arabische koffie

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Labne
Roer het zout door de yoghurt. Schep de yoghurt in een schone kaasdoek (of dunne theedoek) en leg in een zeef boven een kom. Vouw het doek goed dicht over de yoghurt. Laat de yoghurt 3 dagen in de koelkast uitlekken. Gooi tussendoor de wei (het troebele water dat uit de yoghurt lekt) weg. Laat na 3 dagen de uitgelekte yoghurt een paar uurtjes, buiten de koelkast, op een grote schaal lichtjes drogen. Draai (met wat olie ingevette handen) kleine balletjes van de labne. Leg de balletjes in een met olie ingevette schaal en laat in de koelkast een paar uurtjes opstijven.

Maak naar keuze één van onderstaande of alle smaakmakers
Citroen/sinaasappel en sumak
Rasp de citroen en of sinaasappel en meng het rasp met wat sumak en rol hier wat labneballetjes door tot de balletjes volledig bedekt zijn.

Munt en oregano
Meng wat munt met een gelijke hoeveelheid oregano en rol hier wat labneballetjes door tot de balletjes volledig bedekt zijn.

Pistache en pul biber
Hak pistachenootjes heel fijn en meng met wat pul biber en rol hier wat labneballetjes door tot de balletjes volledig bedekt zijn.

Ingelegde labneballetjes
Leg de labneballetjes in een gesteriliseerde grote glazen pot en vul de pot tot aan de rand met milde olijfolie. Bewaar op een koele donkere plaats of in de koelkast. Laat een paar weken staan zodat de smaken zich mooi kunnen ontwikkelen. Heb je dat geduld niet, dan zijn ze ook gelijk al lekker! Lekker met flatbread en Libanese of Syrische olijven

Flatbread met labneballetjes, tomaat en rucola
Bestrijk flatbread met verkruimelde labneballetjes, knijp er een halve rijpe tomaat over en beleg met rucola en eventueel verse muntblaadjes.

Arabische koffie
Schep de koffie in een steelpan en schenk het water erbij. Voeg kardemom toe en breng aan de kook. Breng de koffie op smaak met suiker. Schenk de koffie in kleine kopjes en laat de koffie even staan zodat de koffiedrap naar de bodem zakt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker