De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ingelegde komkommers

Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ingelegde komkommers

Bereidingswijze

Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe. Schenk het zoutwater en de azijn in de pot. Vul de pot tot de rand, maak indien nodig extra zoutwater. Laat de pot met komkommers circa 4 dagen in het raam of buiten staan zodat deze zonlicht krijgt om het fermentatie proces op gang te krijgen. Zet de pot daarna 2 dagen in de koelkast.

Hou je van zeer knapperige komkommertjes voeg dan in verhouding wat meer azijn toe, dan blijven de komkommers steviger.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.