De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indonesische gehaktballen met sperziebonen en mie

Deze Indonesische gehaktballen met sperziebonen en mie van Hugo zijn om van te smullen!

30 min (voor)bereidingstijd
Indonesische gehaktballen met sperziebonen en mie

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Klop in een kom het ei los met 2 eetlepels ketjap, 1 el sambal en 1 el chilisaus.

  2. Schil en rasp 2 cm gember fijn boven de kom.

  3. Pel en snipper een halve ui fijn en doe in de kom. Pel en pers of rasp anderhalve knoflookteen boven de kom uit. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Voeg de helft toe aan de kom.

  4. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Verkruimel de beschuiten erbij. Kneed goed door. Draai kleine ballen van het gehaktmengsel. 

  5. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 15 minuten gaar. Keer regelmatig.

  6. Breng ondertussen 2 pannen water aan de kook. Verwijder de uiteinden van sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan kokend water in 3 minuten beetgaar en giet af.

  7. Kook de mie in de andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Snijd de overige gember in dunne reepjes. Snipper de overige ui en, snijd de overige knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 2- 3 minuten. Voeg de sperziebonen, 1 eetlepel ketjap, de sojasaus, een scheutje chilisaus en evt. nog wat sambal toe en roerbak 2 minuten.

  9. Voeg de mie toe en roerbak nog 1-2 minuten.

  10. Verdeel de mie, sperziebonen en gehaktballen over de borden. Strooi de achtergehouden rode peper erover.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker