Stappenplan
-
Klop in een kom het ei los met 2 eetlepels ketjap, 1 el sambal en 1 el chilisaus.
-
Schil en rasp 2 cm gember fijn boven de kom.
-
Pel en snipper een halve ui fijn en doe in de kom. Pel en pers of rasp anderhalve knoflookteen boven de kom uit. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Voeg de helft toe aan de kom.
-
Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Verkruimel de beschuiten erbij. Kneed goed door. Draai kleine ballen van het gehaktmengsel.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 15 minuten gaar. Keer regelmatig.
-
Breng ondertussen 2 pannen water aan de kook. Verwijder de uiteinden van sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan kokend water in 3 minuten beetgaar en giet af.
-
Kook de mie in de andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de overige gember in dunne reepjes. Snipper de overige ui en, snijd de overige knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 2- 3 minuten. Voeg de sperziebonen, 1 eetlepel ketjap, de sojasaus, een scheutje chilisaus en evt. nog wat sambal toe en roerbak 2 minuten.
-
Voeg de mie toe en roerbak nog 1-2 minuten.
-
Verdeel de mie, sperziebonen en gehaktballen over de borden. Strooi de achtergehouden rode peper erover.
0 reacties