De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hippe waldorfsalade

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pluk de druiven en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de schil van de citroen over de druiven en zet ze 15 minuten in de oven.

25 MIN
Waldorfsalade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pluk de druiven en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de schil van de citroen over de druiven en zet ze 15 minuten in de oven.

Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de koolraap en knolselderij in stukjes. Kook de koolraap en knolselderij in circa 2 minuten beetgaar in de pan met water. Giet af, spoel koud met water en laat heel goed uitlekken.
Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
Snijd de appels in stukjes. Hak de dragon fijn.

Meng voor de dressing de mosterd, kwark, dragon en het sap van de citroen met elkaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan en hak ze grof.
Meng de druiven, knolselderij, knolraap, walnoten, bleekselderij en appels met de dressing.

Haal de blaadjes van de little gem los.

Serveren
Verdeel de little gem over borden en schep de salade erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker