Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Beboter de cakevorm en leg bakpapier op de bodem en tegen de 2 lange kanten.
Stap 2:
Week de rozijnen en de cranberries 5 minuten in heet water, giet ze daarna af en laat ze uitlekken op een zeef.
Stap 3:
Was de appel en rasp de appel met schil grof. Breek de walnoten in kleinere stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de geraspte appel, walnoten, sinaasappelrasp en de rest van de ingrediënten goed door elkaar.
Stap 4:
Schenk het beslag in de cakevorm. Bak het brood in het midden van de oven op het rooster in circa 55 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5:
Laat het brood na het bakken 5 minuten staan in de vorm, haal het er daarna uit en laat goed afkoelen.
Tip van Rudolph:
Dit havermoutbrood is verrassend lekker met een plakje jonge kaas.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.
2 reacties
Ongezoete kan ik overigens ook kunt vinden