Deeg
Kneed alles voor het deeg door elkaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Stroganoffsaus
Snipper de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bloem toe. Gaar het geheel en blus af met de melk en slagroom. Roer met een garde door en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Topping voorbereiden
Rul het gehakt in een pan met wat boter of olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika’s in blokjes en de ui in ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de champignons in iets dikkere plakjes.
Opbouw taart
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een grote cirkel. Snijd eventueel de randen bij. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rand met wat water. Vouw de rand decoratief iets naar binnen.
Stap 2:
Verdeel de saus over het deeg en houd een klein deel van de saus achter. Beleg met het gehakt, de champignons, paprika’s en de uienringen. Bak de taart in circa 40 minuten in de oven gaar. Verdeel 5 minuten voor het einde van de oventijd de tomaatjes en nog wat extra saus over de taart.
Stap 3:
Snijd de augurk in reepjes en snijd de bieslook fijn. Schaaf de Parmezaanse kaas. Bestrooi de taart met de augurk, bieslook en de kaas.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN
0 reacties