De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige stroganoff-taart

Ben je dol op hartige taarten? Dan moet je écht deze heerlijke Stroganoff-taart proberen. Hij smaakt niet alleen heerlijk, maar staat is ook nog eens hartstikke simpel om te maken. Rudolph deelt zijn recept voor een Hartige Stroganoff-taart.

45 min voorbereidingstijd
70 min (voor)bereidingstijd
Hartige Stroganoff-taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Ben je dol op hartige taarten? Dan moet je écht deze heerlijke Stroganoff-taart proberen. Hij smaakt niet alleen heerlijk, maar staat is ook nog eens hartstikke simpel om te maken. Rudolph deelt zijn recept voor een Hartige Stroganoff-taart.

Bereidingswijze

Deeg 

Kneed alles voor het deeg door elkaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stroganoffsaus 

Snipper de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook. Voeg het  paprikapoeder, de tomatenpuree en de bloem toe. Gaar het geheel en blus af met de melk en slagroom. Roer met een garde door en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.  

Topping voorbereiden 

Rul het gehakt in een pan met wat boter of olie. Breng op smaak met peper en zout.  Snijd de paprika’s in blokjes en de ui in ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de champignons in iets dikkere plakjes.  
 
Opbouw taart 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een grote cirkel. Snijd eventueel de randen bij. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rand met wat water. Vouw de rand decoratief iets naar binnen. 

Stap 2: 
Verdeel de saus over het deeg en houd een klein deel van de saus achter. Beleg met het gehakt, de champignons, paprika’s en de uienringen. Bak de taart in circa 40 minuten in de oven gaar. Verdeel 5 minuten voor het einde van de oventijd de tomaatjes en nog wat extra saus over de taart.  

Stap 3: 
Snijd de augurk in reepjes en snijd de bieslook fijn. Schaaf de Parmezaanse kaas. Bestrooi de taart met de augurk, bieslook en de kaas.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker