De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene salade met freekeh

30 min kooktijd
Groene salade met freekeh

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Freekeh

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de freekeh circa 10 minuten. Giet de freekeh af en besprenkel met een beetje olijfolie.

Dressing

  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Snijd de dille grof. Houd een klein beetje dille achter.
  • Snijd de salie grof.
  • Meng in een kom het limoensap, limoenrasp, dille, salie, groene mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade

  • Snijd de roosjes en het steeltje van de broccoli in plakjes.
  • Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges en snijd de asperges in de lengte doormidden.
  • Dop de doperwten.
  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verwarm een grillpan voor op hoog vuur.
  • Smeer de groene asperges en de broccoli in met olie en gril de asperges en broccoli circa 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met een beetje zout. Voeg de doperwten, ui en knoflook en de dressing toe en bak circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe.
  • Snijd de komkommer in dunne slierten en voeg toe aan de groente in de grillpan.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin. Bestrooi met een beetje zout.

Serveren

  • Serveer de salade in een schaal. Verdeel de freekeh over de salade. Garneer met de eetbare viooltjes, amandelschaafsel en de achtergehouden dille.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker