Freekeh
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de freekeh circa 10 minuten. Giet de freekeh af en besprenkel met een beetje olijfolie.
Dressing
- Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Snijd de dille grof. Houd een klein beetje dille achter.
- Snijd de salie grof.
- Meng in een kom het limoensap, limoenrasp, dille, salie, groene mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
- Snijd de roosjes en het steeltje van de broccoli in plakjes.
- Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges en snijd de asperges in de lengte doormidden.
- Dop de doperwten.
- Pel en snijd de ui grof.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Verwarm een grillpan voor op hoog vuur.
- Smeer de groene asperges en de broccoli in met olie en gril de asperges en broccoli circa 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met een beetje zout. Voeg de doperwten, ui en knoflook en de dressing toe en bak circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe.
- Snijd de komkommer in dunne slierten en voeg toe aan de groente in de grillpan.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin. Bestrooi met een beetje zout.
Serveren
- Serveer de salade in een schaal. Verdeel de freekeh over de salade. Garneer met de eetbare viooltjes, amandelschaafsel en de achtergehouden dille.
0 reacties