Pasta
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel de pasta koud.
Griekse tonijnpastasalade
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado’s in blokjes.
- Was en snijd de Romeinse sla in grove stukken.
- Verbrokkel de feta.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Giet de tonijn af.
- Ris en snijd de oregano fijn.
- Halveer de citroen. Snijd een halve citroen in parten.
- Meng in een kom de rode wijnazijn, de helft van de oregano en het sap van een halve citroen. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie extra vierge erbij.
- Meng de uien, avocado’s, Romeinse sla, feta, olijven, tomaten, tonijn en penne door de dressing.
Serveren
- Verdeel de Griekse tonijnpastasalade over borden. Bestrooi met de resterende oregano en serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties