Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pel en prak de aardappels grof. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui en de koriander fijn en meng samen met het paprikapoeder en de eieren door de geprakte aardappels. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Vorm met je handen balletjes van de puree en druk ze iets plat. Bestuif de bolletjes met bloem. Bak de pommes macaires om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Tip
is de puree nog te warm om balletjes van te vormen, gebruik dan een kleine stekervorm.
Gestoomde spicy scholfilet
Verwarm de stoomoven voor op 80 ºC. Snijd de courgette met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Meng harissa met een scheutje zonnebloemolie. Smeer de scholfilet in met de harissa-olie. Verdeel plakken courgette op een bakplaat. Leg hierop de scholfilet en leg naar een daarop weer een paar plakken courgette. Gaar de scholfilet met courgette in de stoomoven circa 8 minuten.
Gepofte paprikasalade
Snijd de paprika’s in repen. Snijd de bosui in ringen. Pel en snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en besprenkel met olie van de gepofte paprika’s.
Serveren
Schep de salade in een steker. Leg de pommes macaires ernaast. Leg als laatst de scholfilet met courgette bovenop.
0 reacties