De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes

Bereidingswijze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng het zout door de yoghurt. Maak een theedoek vochtig, knijp goed uit en leg in een zeef. Schep hier de yoghurt in en zet in de koelkast. Laat de yoghurt in een paar uur uitlekken tot een dikke ‘hangop’ of labne. Rooster de aubergines in de gasvlam van je fornuis circa 5-15 minuten tot ze zwartgeblakerd en zacht zijn. Leg ze in het midden van de vlam en keer regelmatig. Leg de aubergines voorzichtig op een bord en laat ze een beetje af koelen. Snijd de pitabroodjes open en snijd ze in driehoekjes. Druppel er olijfolie over en rooster ze in de oven in circa 3 minuten krokant. Pluk en snijd de blaadjes oregano en peterselie fijn. Vijzel de helft van de oregano, de peterselie en het zout van de kappertjes fijn. Roer dit door de labne.

Serveer op ieder bord een cirkel labne. Scheur de aubergines voorzichtig doormidden, maar laat ze aan een kant nog aan elkaar zitten. Leg de opengeklapte aubergines op de labne en bestrooi met de kappertjes en de overgebleven oreganoblaadjes. Besprenkel met olijfolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.