Deeg
Verwarm
de honing met 600 gram suiker en water tot de suiker opgelost is en laat afkoelen
tot circa 35 °C. Klop de eieren met de resterende suiker schuimig.
Roer
het bakpoeder, speculaaskruiden, kaneelpoeder en de maïzena los met de melk en
meng met het honing-eimengsel. Meng met de bloem en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een dag opstijven in de koelkast.
Verwarm
de oven voor op 190 °C.
Rol
het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en vorm tot grote plakken die
passen op een bakplaat. Leg de deegplakken op een met bakpapier beklede
bakplaat en prik het deeg in met een vork om krimpen en ongelijkmatig bakken te
voorkomen. Bak het deeg in de oven in 12-15 minuten gaar. Knip van karton
mallen voor de muren, bodem en dak van het huisje. Snijd terwijl het deeg nog
een beetje warm is de mallen uit. Laat vervolgens geheel afkoelen. Van het deeg
wat overblijft kun je eventueel leuke versieringen maken.
Karamel
Smelt
de suiker tot deze gaat karamelliseren en schenk op bakpapier. Doop de koude
uitgesneden koeken in de karamel en plak het huisje aan elkaar.
Eiwitglazuur
Meng
de eiwitten met de poedersuiker. Vouw een cornetje van bakpapier en vul het
cornetje met eiwitglazuur.
Versieren
Plak
alle ingrediënten om te versieren met behulp van het eiwitglazuur naar eigen
inzicht op het huisje en bestuif het huisje met poedersuiker.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties