De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gemarineerde ananas met vanillehangop

Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gemarineerde ananas met vanillehangop

Bereidingswijze

Hangop
Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de room, vanillemerg en vanillesiroop door de hangop. Schep de hangop in schaaltjes en garneer met een takjes munt.

Gemarineerde ananas
Schil de ananas, snijd hem in vieren en verwijder de kern. Meng de suiker door de ananas. Halveer het vanillestokje in de lengte en snijd het vanillestokje en de rozemarijn in stukjes. Smelt boter in een pan, voeg de ananas toe en bak de ananas tot de suiker karamelliseert. Haal de ananas uit de pan en blus de pan af met de kookroom. Voeg de rozemarijn, vanillestokje en balsamicoazijn toe. Roer de ananas toe en kook circa 5 minuten. Haal het vanillestokje eruit en serveer de ananas in schaaltjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.