De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerde ananas met vanillehangop

Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

30 min kooktijd
Gemarineerde ananas met vanillehangop

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hangop
Hang een zeef in een kom, leg er een vochtige theedoek in en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt uithangen tot bijna al het vocht eruit is. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de room, vanillemerg en vanillesiroop door de hangop. Schep de hangop in schaaltjes en garneer met een takjes munt.

Gemarineerde ananas
Schil de ananas, snijd hem in vieren en verwijder de kern. Meng de suiker door de ananas. Halveer het vanillestokje in de lengte en snijd het vanillestokje en de rozemarijn in stukjes. Smelt boter in een pan, voeg de ananas toe en bak de ananas tot de suiker karamelliseert. Haal de ananas uit de pan en blus de pan af met de kookroom. Voeg de rozemarijn, vanillestokje en balsamicoazijn toe. Roer de ananas toe en kook circa 5 minuten. Haal het vanillestokje eruit en serveer de ananas in schaaltjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker