De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde dorade met artisjok en venkel

Een gerecht van gegrilde dorade, venkel en artisjok.

30 min kooktijd
Gegrilde dorade met artisjok en venkel

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de citroen in partjes. Vul een kom met ruim water en voeg de citroen toe. Snijd de onder- en bovenkant van de artisjok. Schil de artisjok rondom af met een scherp mesje en verwijder het hooi met een lepel. Halveer de artisjokken en bewaar ze in het citroenwater.

Maak de venkel schoon. Snijd de venkel in partjes en bewaar ze bij de artisjokken in het citroenwater. Rooster het venkelzaad circa 1 minuut in een hete droge koekenpan. Pel de knoflook en vijzel de knoflook met het venkelzaad en zeezout fijn. Voeg 200 ml olijfolie toe en wrijf tot een grove pasta. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de groente circa 2 minuten, giet ze af en dep ze droog.

Verwarm een grillpan voor. Maak een aantal inkepingen in de dorade en smeer de buik en de inkepingen in met venkel-knoflookolie. Grill de vis in circa 7 minuten om en om gaar. Leg na circa 4 minuten de groente op de grillpan. Serveer de dorade met de groente en besprenkel rijkelijk met de resterend venkel-knoflookolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker