Snijd de citroen in partjes. Vul een kom met ruim water en voeg de citroen toe. Snijd de onder- en bovenkant van de artisjok. Schil de artisjok rondom af met een scherp mesje en verwijder het hooi met een lepel. Halveer de artisjokken en bewaar ze in het citroenwater.
Maak de venkel schoon. Snijd de venkel in partjes en bewaar ze bij de artisjokken in het citroenwater. Rooster het venkelzaad circa 1 minuut in een hete droge koekenpan. Pel de knoflook en vijzel de knoflook met het venkelzaad en zeezout fijn. Voeg 200 ml olijfolie toe en wrijf tot een grove pasta. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de groente circa 2 minuten, giet ze af en dep ze droog.
Verwarm een grillpan voor. Maak een aantal inkepingen in de dorade en smeer de buik en de inkepingen in met venkel-knoflookolie. Grill de vis in circa 7 minuten om en om gaar. Leg na circa 4 minuten de groente op de grillpan. Serveer de dorade met de groente en besprenkel rijkelijk met de resterend venkel-knoflookolie.
0 reacties