De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde sardines met zeekraal en lamsoren

30 MIN
Gegrilde sardines met zeekraal en lamsoren

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sardines
Snijd de buikwand van de sardines open en verwijder de ingewanden. Spoel de sardines schoon met koud water en verwijder de schubben met de botte kant van een mesje. Halveer en pers de citroen uit. Pel en pers de knoflook uit. Ris en hak de rozemarijn. Meng de ingrediënten met de olijfolie en een beetje zout en peper tot een marinade. Laat de sardines circa 30 minuten marineren. Verhit een grillpan. Gril de sardines circa 3 minuten aan elke kant.

Salade
Blancheer de zeekraal en lamsoren 30 seconden in kokend water. Giet af, spoel koud met water en dep goed droog. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado’s in parten. Verwijder de schil. Pluk de frisee sla.

Serveer de frisee sla, zeekraal en lamsoren op een warm bord en leg hier de gegrilde sardines op. Besprenkel met olijfolie en garneer met limoen. Serveer het brood er in plakken gesneden bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker