De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde ovenschotel met botervis en venkelsalade

45 MIN
Gegrilde ovenschotel met botervis en venkelsalade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten. Verwarm de melk en de helft van de boter in een pannetje. Stamp de aardappels fijn en voeg de melk, boter en wat rasp van de nootmuskaat toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Beboter de ovenschaal en verdeel de puree over de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit circa 2 minuten. Voeg de zure room en de rasp en sap van de limoen toe. Verdeel de botervis over de puree. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Schenk het roommengsel over de puree en de botervis. Verdeel als laatste het broodkruim en de kaas over de ovenschaal. Bak de ovenschotel circa 20 minuten. Zet vervolgens de bovengrill aan en bak nog circa 10 minuten, zodat je de schotel gratineert.

Salade
Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel flinterdun op de mandoline en leg in ijswater. Schil de asperges in lange linten en voeg toe aan het ijswater. Snijd de radijsjes in vieren en voeg ook toe aan het ijswater. Giet de groente af, laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie over. Meng het sap van de limoen met een scheut olijfolie en breng op smaak met het zeezout en versgemalen peper. Meng deze dressing door de salade.

Serveren
Serveer de ovenschotel in de ovenschaal en serveer er de salade apart bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker