De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika)

Deze gegrilde groenten met frisse dressing zijn een ideaal hapje voor op de borrelplank.

Gegrilde groeten (aubergine, courgette, paprika)

Een recept van

Bereidingswijze

Was de groenten. Snij de aubergines in langwerpige plakken van ongeveer een halve tot een hele centimeter dik. Verdeel de aubergines over een plank en bestrooi royaal met keukenzout. Laat ten minste 20 minuten lekken, tot waterdruppels op de aubergines beginnen te vormen.

Verwarm een grillpan op hoog vuur en snij ondertussen de courgettes ook in langwerpige plakken van ongeveer een halve tot een hele centimeter dik. Wrijf de courgetteplakken in met olijfolie en grill ze vijf tot zeven minuten per kant, totdat je grillstrepen ziet. Leg de courgette op een grote schaal en besprenkel met zout en peper.

Maak ondertussen de paprika’s schoon (verwijder de zaadlijsten en het kroontje) en snij in grote stukken. Besprenkel met olijfolie en grill ze na de courgettes in de pan, dit duurt waarschijnlijk iets langer dan de courgettes. Leg de gegrilde paprikastukken bij de courgette.

Veeg de aubergines goed af met keukenpapier en wrijf de plakken in met olijfolie. Grill ook de aubergineplakken tot je bruine grillstrepen ziet. Leg ze bij de andere groenten.

Maak ondertussen de dressing: maak de knoflook schoon en hak fijn samen met de peterselie. Doe samen met de citroenrasp en olijfolie bij elkaar. Besprenkel de gegrilde groenten met de dressing en serveer op een mooie plank of schaal.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker