Salsa
Schil en snijd de komkommer in blokjes van 5 bij 5 mm. Ontvel de tomaten snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de komkommer, tomaten, uien en knoflook door elkaar en breng op smaak met rasp van de limoenschil en limoensap. Snijd de bieslook fijn en meng de bieslook en het yuzusap door de salsa. Breng op smaak met zout en peper.
Schelpjes
Was de schelpjes en verwijder, indien nodig, de baarden. Verhit een scheutje olie in een wok. Pel en snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook en voeg de schelpjes toe. Bak de schelpjes tot ze open staan.
Haal de schelpen uit de wok en presenteer ze met de salsa. Garneer met een cresssoort naar keuze.
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties