De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gamba-mangospies met Vietnamese salade

Een heerlijk frisse salade met gamba-mangospiesjes en Thaise mangosaus.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gamba-mangospies met Vietnamese salade

Bereidingswijze

Gamba-mangospies
Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Maak de mango schoon en snijd in plakken van circa 1 centimeter dik. Steek met de steker cirkels uit de mango. Bewaar de rest van de mango voor de saus. Vijzel de ketoembar met de five-spicepoeder. Rijg de gamba en de mango om en om aan de spiesen. Gebruik per spies 3 gamba’s en 2 mango rondjes. Bestrooi met het specerijenmengsel. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spiesen om en om tot de gamba’s gaar zijn.

Thaise mangosaus
Snijd het restant van de mango fijn en schep in een diepe kan. Pluk de koriander en voeg toe. Halveer de limoen en pers het sap uit over de mango. Schil en rasp de gember boven de mango. Voeg de overige ingrediënten toe. Mix met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vietnamese salade
Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de schil van de courgette in blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes. Pluk en hak de koriander. Hak de rode peper. Vijzel de gefrituurde knoflook. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met olijfolie en een beetje zout. Serveer de gamba-mangospies met de Thaise mangosaus op de Vietnamese salade.

Tip: Serveer bijvoorbeeld met rijstmie voor een hoofdgerecht.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.