De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gamba-avocadotaartjes uit de oven

Lekker hoeft niet moeilijk te betekenen. Deze heerlijke Gamba-avocadotaartjes zijn enorm lekker en makkelijk te maken. Dit is een perfect voorgerecht voor Kerst

Direct naar recept
Gamba-Avocadotaartjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Lekker hoeft niet moeilijk te betekenen. Deze heerlijke Gamba-avocadotaartjes zijn enorm lekker en makkelijk te maken. Dit is een perfect voorgerecht voor Kerst

Bereidingswijze

Stap 1: bodem 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek met een steker cirkels ter grootte van de vormpjes uit het bladerdeeg. Prik het bladerdeeg in met een vork en bekleed de vormpjes ermee. Leg een stukje bakpapier op het deeg en leg daar blindbakbonen op. Bak het deeg circa 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 

Stap 2: vulling 
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de specerijen circa 2 minuten. 

Maak de avocado schoon. Snijd de avocado en de gamba’s in stukjes. Meng de avocado, garnalen en de gebakken ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gamba-avocadomengsel over de vormpjes met het gebakken bladerdeeg. 

Roer de crème fraîche, ei en de melk los. Giet het mengsel over de vormpjes. Bak de taartjes circa 20 minuten in de oven.  

Stap 3: topping 
Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sla met een beetje olie en het sap van de limoen. Serveer de taartjes met een toefje sla en plakjes radijs.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.