De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fusilli con pesto alla siciliana & caprese alla gio

Een recept voor het bereiden van twee soorten heerlijke pesto geserveerd met fusilli.

30 min kooktijd
Fusilli con pesto alla Siciliana & Caprese alla Gio

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta met Siciliaanse pesto
Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pluk de basilicumblaadjes en vijzel ze tot moes. Pel de knoflook en voeg met de pijnboompitten, twee derde van de Parmezaanse kaas en olijfolie toe aan de vijzel en vijzel tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten en de ricotta met een staafmixer fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe. Meng het tomaten-ricottamengsel door de pesto. Meng de fusilli door de pesto en rasp er de resterende Parmezaanse kaas over.

Caprese alla Gio
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de citroen. Breng de rucola op smaak met sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie, de pijnboompitten, een scheutje balsamicoazijn, zout en peper. Leg een plakje tomaat, een plak mozzarella, een blaadje basilicum en een handje salade tegen elkaar aan en herhaal tot alles gebruikt is.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker