De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Franse kaasplank met kweepeercompote

Heerlijk als voor- of bijgerecht voor tijdens de feestdagen!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Franse kaasplank met kweepeercompote

Bereidingswijze

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd de peren in gelijke stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de wijn, het vanillemerg, het kaneelstokje, de steranijs en de suiker aan de kook. Voeg de kweeperen toe en kook ze in circa 30 minuten gaar. Haal de specerijen uit de compote en laat de compote afkoelen.

Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Meng de gepelde druiven met de port. Rooster de walnoten en laat ze afkoelen.

Serveren

Verdeel de kazen in porties over borden. Serveer er de kweepeercompote, het vijgenbrood, de in port gewelde druiven en de geroosterde walnoten bij. 

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.