De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse kaasplank met kweepeercompote

Heerlijk als voor- of bijgerecht voor tijdens de feestdagen!

30 min (voor)bereidingstijd
Franse kaasplank met kweepeercompote

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd de peren in gelijke stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de wijn, het vanillemerg, het kaneelstokje, de steranijs en de suiker aan de kook. Voeg de kweeperen toe en kook ze in circa 30 minuten gaar. Haal de specerijen uit de compote en laat de compote afkoelen.

Laat de kazen op kamertemperatuur komen. Meng de gepelde druiven met de port. Rooster de walnoten en laat ze afkoelen.

Serveren

Verdeel de kazen in porties over borden. Serveer er de kweepeercompote, het vijgenbrood, de in port gewelde druiven en de geroosterde walnoten bij. 

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker