De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frambozen-cheesecake

30 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Frambozen-cheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 3 millimeter dik. Vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het teveel aan deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed de vorm met bakpapier en vul met blindbakbonen. Bak de bodem in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling uit de kartelbodem. Steek uit het overgebleven deeg koekjes met de bloemetjessteker. Bak de uitgestoken koekjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem en de koekjes afkoelen.

Vulling
Verwarm de oven voor 130 ºC. Roer de roomkaas glad in de keukenmachine. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de crème fraîche en de suiker toe. Meng één voor één de eieren erdoor. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartvorm en verdeel de frambozen over de roomkaasvulling. Bak de frambozen-cheesecake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Frambozen-limoentopping
Pureer de frambozen met de poedersuiker in de keukenmachine tot puree. Rasp de schil van de limoen boven de puree. Halveer de limoen en knijp het sap van een halve limoen uit boven de puree. Klop de slagroom stijf en spatel de frambozenpuree erdoor. Schep de frambozenlimoentopping in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit een rastermotief op de taart. Verdeel de koekjes over de taart en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker