Flat iron steak caveman style
-
Bestrooi de flat iron steak minimaal 20 minuten voor het grillen met wat gerookt zout.
-
Zorg ervoor dat je kolen roodgloeiend zijn en blaas het as eraf. Leg je flat iron steak direct op de kolen.
-
Haal de steak van de BBQ als de kolen loslaten van het vlees. Blaas het as weer van de kolen en grill de andere kant van de steak. Haal er weer af als de kolen loslaten.
-
Haal het vlees van de kolen en leg het op een plank. Dek het af met wat aluminiumfolie om het te laten rusten. Snijd in dunne plakjes en bestrooi eventueel wat gerookt zeezout.
Cornbread
-
Vet een skillet in.
-
Smelt de boter en laat afkoelen. Klop het ei met de melk los. Meng het maïsmeel, bloem, bakpoeder, suiker en het zout. Meng de boter en melk-eimengsel door het droge mengsel.
-
Snijd de lente-ui in ringetjes en meng door het beslag. Vet de skillet in en schenk het beslag erin.
-
Zet de skillet in de barbecue en sluit de deksel. Laat het geheel circa 20-30 minuten garen. Garneer het cornbread met wat extra lente-ui. Serveer met de flat iron steak.
Chimichurri
-
Rooster de paprika en de rode peper boven het vuur tot ze een beetje zacht worden en het vel zwartgeblakerd is.
-
Schraap het zwartgeblakerde vel van de peper en paprika. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in stukken. Snijd de peper in grove stukken.
-
Verwijder de stelen van de peterselie. Hak de koriander grof. Snijd de sjalot en de knoflook in grove stukken.
-
Doe de gepofte paprika, rode peper, peterselie, koriander, sjalot en de knoflook in de foodprocessor en maal fijn. Voeg de tomatenpuree, de rasp van limoen en een snufje chimichurri-kruiden toe en maal nog even kort door.
-
Schep de chimichurri in een schaaltje en voeg de rode-wijnazijn, peper en zout en een beetje chilivlokken naar smaak toe. Voeg als laatste de olijfolie toe tot de chimichurri net onder staat. Serveer met de flat iron steak.
0 reacties