Venkel
Vijzel voor de venkelolie het venkelzaad met zeezout zo fijn mogelijk en meng dit met de olijfolie. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd of schaaf de venkel, het liefst op een mandoline, in hele dunne plakjes. Bewaar het venkelgroen. Meng de venkelplakjes met de helft van de venkelolie en laat minstens 30 minuten marineren. Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de kappertjes in circa 2-3 minuten knapperig en lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Snijd het venkelgroen grof. Snijd het brood in dunne plakken en rooster in een hete grillpan in circa 5 minuten knapperig en goudbruin. Verdeel de gemarineerde venkel en de ricotta over de borden, besprenkel met nog wat venkelolie en bestrooi met venkelgroen en de gefrituurde kappertjes. Serveer met het geroosterde brood.
Fatima’s vingers
Kook de aardappels in de schil in circa 45 minuten gaar in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Pel de aardappels en prak de aardappels fijn. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie. Meng de aardappel met de ui, knoflook, de rasp van de citroen, tonijn, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de deegvellen in repen van circa 8-10 centimeter breed. Schep onderaan elk vel een lepel vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze zo strak mogelijk op. Bestrijk de uiteindes met water zodat ze goed vastplakken. Verhit de olie en frituur de vingers met niet teveel tegelijk goudbruin in circa 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Tip:
Er wordt veel gevist op tonijn, dus het is verstandig om vis te kopen met het MSC keurmerk, wat betekent dat het afkomstig is van duurzame visserij.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties