Koekbodem
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter.
-
Maal de oreokoekjes fijn in een keukenmachine.
-
Voeg de gesmolten boter, het zout en een scheutje koffielikeur toe en mix tot een stevige bal.
-
Druk het koekmengsel stevig tegen de bodem en de randen van een taartvorm.
-
Bak de koekbodem 10 minuten in het midden van de oven en laat het geheel afkoelen.
Mokka-chocoladevulling
-
Breng de boter met de koffielikeur, het zout en de slagroom in een pan tegen de kook aan.
-
Giet het slagroommengsel over de chocolade-koffieboontjes en dek af voor 2 minuten.
-
Roer de mokka-chocoladevulling goed door tot een homogene massa.
-
Giet de mokka-chocoladevulling over de afgekoelde koekbodem. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
Mokka-slagroom
-
Klop voor het serveren de koude slagroom met de poedersuiker, vanille-extract en het sachet oplos-espresso half stijf.
-
Smeer de slagroom over het midden en snijd de taart in mooie punten.
0 reacties