De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

espresso-martinitaart

De populaire espresso martini als taart? Perfect idee! Met dit recept maak je misschien wel hét perfecte toetje. 

30 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
espressomartinitaart

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Liefhebbers van de immens populaire espresso martini kunnen hun hart ophalen bij dit grandioze dessert. Deze taart wordt gegarandeerd dé hit van je diner."

Bereidingswijze

Koekbodem

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter.

  3. Maal de oreokoekjes fijn in een keukenmachine.

  4. Voeg de gesmolten boter, het zout en een scheutje koffielikeur toe en mix tot een stevige bal.

  5. Druk het koekmengsel stevig tegen de bodem en de randen van een taartvorm.

  6. Bak de koekbodem 10 minuten in het midden van de oven en laat het geheel afkoelen. 

Mokka-chocoladevulling

  1. Breng de boter met de koffielikeur, het zout en de slagroom in een pan tegen de kook aan.

  2. Giet het slagroommengsel over de chocolade-koffieboontjes en dek af voor 2 minuten.

  3. Roer de mokka-chocoladevulling goed door tot een homogene massa.

  4. Giet de mokka-chocoladevulling over de afgekoelde koekbodem. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Mokka-slagroom

  1. Klop voor het serveren de koude slagroom met de poedersuiker, vanille-extract en het sachet oplos-espresso half stijf.

  2. Smeer de slagroom over het midden en snijd de taart in mooie punten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker