De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

doradefilet met gebakken groene asperges en notenolie

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 4 cm onder de kop naar beneden en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges in ruim water met zout in circa 3 minuten gaar. Laat ze schrikken in koud water en dep ze droog. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en rooster de asperges op hoog vuur circa 2 minuten.

45 min kooktijd
Doradefilet met gebakken groene asperges en notenolie

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 4 cm onder de kop naar beneden en snijd 2 cm van de onderkant. Kook de asperges in ruim water met zout in circa 3 minuten gaar. Laat ze schrikken in koud water en dep ze droog. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en rooster de asperges op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de pitten en zaden toe en rooster ze circa 1 minuut mee. Pel en snijd de knoflook in grove stukken en ris de tijm. Draai het vuur laag, voeg notenolie, tijm en knoflook toe en warm kort door. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de doradefilet op hoge temperatuur op de huid kant. Zet het vuur laag en draai de dorade om. Beng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap. Verdeel de asperges over borden en leg de doradefilet erop. Serveer met de pitten en zaden en notenolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker