De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dendeng terik (gekruid rundvlees met kokosmelk) & gebakken chinese kool

25 MIN
Dendeng terik (gekruid rundvlees met kokosmelk) & gebakken Chinese kool

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Dendeng terik
Snijd het vlees in reepjes van 5 x 2 centimeter. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Vijzel voor de boemboe de sjalotten en knoflook samen met de kemirinoten, trasi, ketoembar en suiker tot een grof mengsel.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de boemboe circa 2 minuten. Kneus de serehstengel. Snijd de laos in grove stukken. Voeg de serehstengel, laos en het vlees toe en bak in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en laat op zacht vuur in circa 1 uur inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Verwijder de laos en de serehstengel.

Gebakken Chinese kool
Snijd de Chinese kool in repen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de kool toe en bak circa 3 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat de kool op laag vuur in circa 8 minuten gaar koken. Voeg voor het serveren de garnalen toe en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer met de dendeng terik en de gebakken Chinese kool.

TIP: Serveer met bijvoorbeeld meergranenrijst

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker