De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dendeng Blado van Oma Meity

Dit supermakkelijke recept zet je zo op tafel.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dendeng Blado van Oma Meity

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees schuin in heel dunne reepjes. Doe het gesneden vlees in een kom en voeg de sojasaus, knoflookpoeder, ketumbar en ketjap toe. Meng goed door elkaar. Verhit een pan met een dikke laag olie. Bak het vlees in de pan gaar en schep eruit met een zeef wanneer het klaar is. Let op dat het niet te droog wordt.

Pel de knoflook, snijd in stukjes en maal fijn in de vijzel. Halveer de uien van kroon tot kroon en snijd met de nerf mee in schijfjes. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de laos in grove stukken. Verhit een braadpan met arachideolie. Fruit de knoflook, laos en gember totdat de knoflook lichtbruin is en voeg dan de uien toe. Bak de uien lichtbruin en voeg dan het gebakken vlees, de trassi, tamarinde pasta, ketjap, sojasaus, suiker en water toe. Snijd de lomboks schuin in ringetjes en voeg toe. Voeg water toe indien nodig. Laat het geheel circa 5 minuten sudderen.

Serveren
Snijd een lombok haaks door de helft. Knip de lombok in tot aan het kroontje en leg in koud water in de koelkast totdat hij open gaat. Garneer de Dendeng blado met gebakken uitjes en plaats de sierlijke lombok er bovenop. Serveer de Dendeng Blado met witte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.