De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Crocché di patate & Romaanse sla met cucunci

Crocché di patate: Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en maak er puree van. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de peterselie fijn.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Crocché di patate & Romaanse sla met cucunci

Bereidingswijze

Crocché di patate
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en maak er puree van. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de aardappelpuree met 2 eieren, knoflook, 1 eetlepel paneermeel en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Kluts de resterende eieren en schenk ze op een bord. Verdeel het resterende paneermeel en bloem over 2 borden. Maak kroketjes van de aardappelpuree en paneer ze door de bloem, ei en paneermeel. Verhit olie in een pan en bak de kroketjes om en om goudbruin.

Romaanse sla met cucunci
Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes. Kneus de knoflook. Verhit olie en de knoflook in een pan. Bak het brood krokant in de knoflookolie en laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Scheur de slabladeren in grove stukken en leg ze in een ruime schaal. Rang de bonen en blancheer ze in kokend water met zout. Pel en snijd de sjalot in fijne ringen en de tomaten in grove stukken. Verdeel de sjalot, tomaten, bonen, cucunci en pistachenoten over de salade. Strooi de croutons erover. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en extra vergine olijfolie. Maal er zwarte peper over. Serveer de salade met crocché di patate.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.