De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettemedaillon met bietensaus

30 min kooktijd
Courgettemedaillon met bietensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding:

  • Snijd de uiteindes van de courgette en snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de overgebleven restjes fijn.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Bak de courgettelinten in circa 2 minuten om en om gaar en haal de courgette uit de pan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze fijn.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 4 minuten mee. Hak de hazelnoten en voeg ze samen met de fijngesneden courgette toe en roer goed door.
  • Schep het paddenstoelenmengsel in een kom, rasp de kaas erboven, roer het ei erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bieslook fijn en voeg het toe.
  • Leg 4 plakken courgette neer als een ster. Leg een lepel vulling in het midden en klap de uiteindes terug. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de pakketjes circa 10 minuten in de oven.
  • Snijd de bieten in grove stukken en pureer ze met azijn en een scheut water tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zeef de bietensaus in een pan en breng op laag vuur aan de kook.

Tip: Voeg eventueel paneermeel toe aan het paddenstoelenmengsel als het te vochtig is.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

 
Wijntip
van wijndeskundige Corria Houthuizen

Een witte wijn, beetje stevig, van Chardonnay gemaakt, is om te smullen hierbij. Zoek er één uit de nieuwe wereld (buiten Europa): die zijn lekker vet. Hou je van iets milder, maar wel kruidig en fris? Probeer eens een witte Oostenrijkse wijn van het lokale druivenras Gruner Veltliner.
 

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker