Citroen-maanzaadpannenkoeken
-
Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maanzaad in een grote mengkom.
-
Klop in een maatbeker de karnemelk, eieren, citroenrasp, citroensap en vanille-extract goed door elkaar. Giet het karnemelkmengsel bij de bloem en mix tot een glad, dik beslag.
-
Smelt de boter in een pannetje. Laat kort afkoelen. Klop deze door het beslag tot het volledig is opgenomen.
-
Laat het beslag bij voorkeur 30 minuten, maar minimaal 10 minuten rusten.
-
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met een beetje boter. Schep 2 à 3 eetlepels van het beslag per pannenkoek in de pan.
-
Bak tot er belletjes op de bovenkant verschijnen en de onderkant mooi goudbruin is. Draai om en bak de andere kant ook goudbruin.
-
Serveer de pannenkoeken met de griekse yoghurt en lemon curd.
0 reacties