De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroen-maanzaadpannenkoeken

Citroen en maanzaad is een goddelijke combinatie. Wist je dat het ook lekker is met pannenkoeken? Gauw aan de slag!

10 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
lemon poppyseed pancakes

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Ontbijten met pannenkoeken is altijd een goed idee. Met een topping van citroen en maanzaad wordt je eerste maaltijd van de dag écht een feestje."

De receptvideo bekijken?

Bekijk hier de video

Bereidingswijze

Citroen-maanzaadpannenkoeken

  1. Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maanzaad in een grote mengkom.

  2. Klop in een maatbeker de karnemelk, eieren, citroenrasp, citroensap en vanille-extract goed door elkaar. Giet het karnemelkmengsel bij de bloem en mix tot een glad, dik beslag. 

  3. Smelt de boter in een pannetje. Laat kort afkoelen. Klop deze door het beslag tot het volledig is opgenomen.

  4. Laat het beslag bij voorkeur 30 minuten, maar minimaal 10 minuten rusten.

  5. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met een beetje boter. Schep 2 à 3 eetlepels van het beslag per pannenkoek in de pan.

  6. Bak tot er belletjes op de bovenkant verschijnen en de onderkant mooi goudbruin is. Draai om en bak de andere kant ook goudbruin.

  7. Serveer de pannenkoeken met de griekse yoghurt en lemon curd. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker