Hazelnotenganache
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Hak de chocolade fijn. Breng de kookroom aan de kook, haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Hak de hazelnoten fijn. Voeg de hazelnoten en boter toe als de chocolade is gesmolten. Meng alles goed door elkaar.
Tip: Als je de ganache een dag van tevoren maakt, wordt de smaak van de hazelnoten nog intenser.
Churros
Verwarm de frituur tot 160 ºC.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water, de boter, het zout, de kaneelpoeder, suiker en het vanillemerg in een pan aan de kook en meng de bloem erdoor. Laat circa 3 minuten garen, tot de massa vocht los begint te laten. Haal van het vuur en laat circa 3 minuten afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen. Schep het beslag in de spuitzak met spuitmond. Spuit het beslag in de frituurpan en knip het beslag om de 10 centimeter af en bak in circa 4 minuten gaar. Je kunt ook letters en hartjes vormen met het beslag. Spuit het beslag dan op een vel bakpapier en knip om de 15 centimeter af. Vorm met je handen hartjes of letters en frituur ze in de pan. Laat de churros uitlekken op een bord met keukenpapier.
Garnering
Meng de suiker met het bietenpoeder en rol de churros erdoorheen.
Serveren
Doop de churros in de hazelnotenganache en serveer ze in een frietjeszakje.
Meld je aan en praat mee