De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chorba met börek

Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chorba met börek

Bereidingswijze

Chorba:
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bakde uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en het komijnzaad op laag vuur circa 15 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vogeltongpasta toe. Laat de soep inkoken tot de pasta gaar is en breng op smaak met gedroogde munt en olijfolie. Serveer er verse munt, koriander, partjes limoen of citroen en hete groene pepertjes bij.

Börek:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Snijd de lente-ui fijn en smelt de helft van de boter. Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter, zout en peper en voeg de lente-ui toe. Bestrijk circa 12 yufkadeeg- of filodeegvellen aan beide kanten met de gesmolten boter. Verdeel het aardappelmengsel en de roomkaas over de deegvellen en rol ze strak op. Bak ze circa 15 minuten in een hete oven goudbruin en knapperig en serveer ze bij de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.