Chocolate chip ijskoekjes
-
Leg twee grote vellen vershoudfolie deels overlappend op het aanrecht.
-
Schep het stracciatella-ijs in het midden. Vouw de folie over het ijs en rol het uit tot een lange worst, zo dik als de doorsnede van de chocolate chip cookies.
-
Draai de uiteinden van het folie strak dicht (als een toffee) en rol het geheel stevig op over het aanrecht. Leg de ijsrol 3 uur in de vriezer om op te stijven.
-
Haal het ijs uit de vriezer, verwijder het folie en snijd de rol in plakken van ongeveer 3-4 cm dik. Druk op elke plak aan beide kanten een chocolate chip cookie, zodat je een ijs-sandwich hebt. Leg opnieuw 1 uur in de vriezer.
-
Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Rol de zijkant van elk ijskoekje met de ijskant door de gesmolten chocolade. Leg de ijskoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze nog 30 minuten terug in de vriezer. Serveer ze koud.
0 reacties