Rijst
- Kook de rijst gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking.
Chili chicken wok
- Snijd de uiteindes van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Verwijder de uiteindes van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
- Snijd de bosui in schuine ringetjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de rode peper, knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de komkommer, bosui, pinda’s en de taugé toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de chilisaus toe en meng alles goed door. Verwarm nog circa 2 minuten.
- Pluk en snijd de koriander. Voeg de helft van de koriander toe.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden en schep de chili chicken wok erop. Strooi de resterende koriander eroverheen.
0 reacties