Verhit olie in een wok
Week de glasvermicelli in warm water. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de champignons fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn Schil en snijd de wortel zo fijn mogelijk. Maak de garnalen schoon en snijdt fijn.
Meng de knoflook, sjalot, champignons, peper, wortel en garnalen met het varkensgehakt. Roer het ei, vissaus, suiker door het gehaktmengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal de vermicelli uit het water en knijp uit. Knip in kleine stukjes boven het gehakt en roer erdoorheen.
Maak de rijstvellen vochtig met water. Leg een eetlepel van de gehaktvulling 3 cm van boven erop in het midden zodat de zijkanten vrij blijven. Vouw het bovenste deel eroverheen dan de zijkanten en rol op. Totdat je een dikke korte sigaar krijgt.
Frituur 12 minuten totdat de loempia’s goudbruin en gaar zijn.
0 reacties