De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caprese met parmezaan-ricotta crème

25 min kooktijd
Caprese met Parmezaan-ricotta crème

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze


  • Roer de ricotta los in een kom.
  • Verwarm de melk en de room in een steelpannetje. Haal van het vuur.
  • Roer de Parmezaanse kaas door het warme roommengsel en laat smelten.
  • Roer het roommengsel door de ricotta en breng op smaak met zout, versgemalen peper, een theelepel citroensap en een beetje versgeraspte nootmuskaat.
  • Snijd de mozzarella in zessen. Snijd de tomaten in vieren. Pluk de basilicum.
  • Serveer de mozzarella met de tomaten, taggiasche olijven, basilicum en de Parmezaan-ricotta crème.
  • Bedruppel met olijfolie extra vergine en breng op smaak met versgemalen peper.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker