De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cannelloni al forno & spinaziesalade

40 MIN
Cannelloni al forno & spinaziesalade

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bechamelsaus
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem tot er een glimmende roux ontstaat en voeg al roerende de melk toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook de bechamelsaus op laag vuur, onder af en toe goed roeren, circa 10 minuten.

Canneloni
Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de tomatenpassata, de gepelde tomatenblokjes en de ansjovis toe en laat op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm olie in een pan en bak de spinazie circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Roer de spinazie door de tomatensaus. Scheur de blaadjes basilicum, roer ze door de saus en breng op smaak met zout en peper. Roer de ricotta los met een scheutje water en roer de ricotta door de tomatensaus. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel een ruime laag tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Vul de helft van de cannelloni’s met de tomatensaus en leg ze in de ovenschaal. Bedek de cannelloni’s met een laag bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas. Leg hierop weer een laag tomatensaus. Herhaal dit nogmaals en eindig met een goede lepel tomatensaus en verdeel er toefjes bechamelsaus over. Rasp er Parmezaanse kaas over en bak de canneloni in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Spinaziesalade
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de knoflook en spinazie al roerende circa 1 minuut. Blus af met het sap van de citroen en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker