De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bulghurpilav met tuinbonen en kikkererwten & kebab

Een gerecht van Bulghurpilav, tuinbonen en kikkererwten met kebab.

90 MIN
Bulghurpilav met tuinbonen en kikkererwten & kebab

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bulghurpilav
Week de kikkererwten en tuinbonen een nacht in ruim koud water. Giet de kikkererwten en tuinbonen af. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de uien, knoflook, paprikapasta en tomatenpuree circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de bonen, kikkererwten, een snufje zout en water toe tot de bonen onder staan en kook de bonen in circa 1 uur gaar. Voeg de bulghur, munt en peper toe. Voeg indien nodig extra water toe tot de bulghur circa 1 centimeter onder water staat. Kook de pilav in circa 15 minuten gaar.

Kebab
Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de knoflook, peterselie, paprikapasta en munt. Breng op smaak met zout en peper. Maak van het gehakt met natte handen hamburgers van circa 10 centimeter doorsnede en gril ze om en om in circa 10 minuten gaar.

Bestrooi de pilav voor het serveren met verkruimelde kaas, sumak en olijfolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker