De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bombe van gerookte zalm met kruidencrème fraice

Pluk het middelste, gele gedeelte van de frisée. Snijd de courgette en aubergine in kleine brunoise. Verhit olie in een pan en bak de courgette en aubergine. Breng op smaak met olijfolie, limoensap, zout en peper. Houd enkele plukjes sla apart en meng de rest van de sla met de courgette en aubergine.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bombe van gerookte zalm met kruidencrème fraice

Bereidingswijze

Pluk het middelste, gele gedeelte van de frisée. Snijd de courgette en aubergine in kleine brunoise. Verhit olie in een pan en bak de courgette en aubergine. Breng op smaak met olijfolie, limoensap, zout en peper. Houd enkele plukjes sla apart en meng de rest van de sla met de courgette en aubergine. Bekleed 4 kopjes met plasticfolie en beleg de binnenkant met zalm en laat de zalm aan de randen overlappen. Vul de bombe met de groente en vouw ze dicht. Schil en blancheer de asperges. Haal de bombes uit de kopjes, verwijder het plastic en zet ze in het midden van de borden. Garneer met de achtergehouden sla en de asperges. Pluk en hak de kruiden. Meng de room en crème fraîche en breng op smaak met kruiden, zout en peper. Serveer de saus bij de bombe en strooi er Shiso Purple over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.