Bereiding
Snijd de bloedworst in plakjes. Steek de bloedworst uit met een rond stekertje en bewaar de restjes voor de mousse. Snijd de appels in partjes, laat de schil eraan.
Bak de plakjes bloedworst in een klein beetje olijfolie voor 2 minuten. Doe de appelpartjes erbij en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en laat even rusten.
Bloedworstcrème
Week de gelatineblaadjes. Snipper het uitje. Fruit het uitje en doe er de bloedworst bij. Giet de fond erbij en laat dit goed doorkoken. Doe dan de room erbij en de geweekte gelatine. Laat weer even doorkoken en meng de pastei er doorheen.
Mix alles in een keukenmachine tot een glad mengsel. Zet een schaal in het ijs. Zeef het mengsel en zorg dat de creme terecht komt in de ijskoude schaal en spatel dit voorzichtig door. Op die manier emulgeert de crème.
Spruitencouscous
Doe de schoongemaakte spruitjes in een keukenmachine zodat de spruitjes in kleine stukjes worden gehakt. Snipper de sjalotjes en fruit het in een klein beetje olijfolie. Doe de gehakte spruitjes erbij en blus af met witte wijn en room.
Zorg dat de room een beetje indikt en dan is de couscous klaar. De bloedworst en appeltjes hebben gerust en moeten nog even aangebakken worden. Haal de bloedworst uit de pan en bak de appeltjes nog even met een klein beetje suiker.
Serveren
Leg een quenelle van spruitjescouscous midden op het bord. Verdeel de plakjes bloedworst rondom en leg ook de appelpartjes erbij. Maak af met de bloedworstcrème en giet er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zeezout.
0 reacties