De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ayam Opor van Oma Irene

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ayam Opor van Oma Irene

Bereidingswijze

Pel de uien en knoflook en schil de gember. Snijd de uien, knoflook, laos en gember in stukjes. Doe alles in een foodprocessor samen met de ketumbar en djinten en maal het kruidenmengsel fijn. Verhit een flinke scheut olie in een pan en fruit het mengsel. Voeg de helft van de kokosroom en de trassi toe. Verdun de andere helft van de kokosmelk met evenveel water en giet het in de pan. Voeg de kunjit en asem toe. Kneus de sereh, snijd op vingerlengte en voeg samen met het de salambladeren en kemiripasta toe. Giet er water bij indien nodig. Voeg zout naar smaak toe om de boemboe af te maken. Voeg de kip toe en laat circa 45 minuten sudderen. Draai af en toe de kippenpoten om zodat ze niet aanbranden.

Serveren
Serveer de Ayam Opor met gekookte witte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.