Deeg
Kneed van de bloem, boter, suiker, amandelpoeder, eieren en zout een soepel deeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Lemoncurd
Rasp 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de boter er in stukjes door. Laat de lemoncurd afkoelen.
Appelvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met de suiker. Verdeel de appelvulling in de taartvorm. Bak de taart circa 30 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Verdeel de lemoncurd over de appelvulling. Klop de suiker met de eiwitten tot een stevig en taai schuim. Verdeel het schuim over de taart en maak met je vingers flinke pieken of spikes in het schuim. Bak de taart circa 5 minuten tot het eiwitschuim lichtbruin geroosterd is. Dat gaat overigens ook heel gemakkelijk met een hobbygas- of crème brulee brander.
Thema: mooiste taarten
0 reacties