De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-limoentaart met meringue

Appel-limoentaart met meringue

45 min kooktijd
Appel-limoentaart met meringue

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed van de bloem, boter, suiker, amandelpoeder, eieren en zout een soepel deeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Lemoncurd
Rasp 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de boter er in stukjes door. Laat de lemoncurd afkoelen.

Appelvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met de suiker. Verdeel de appelvulling in de taartvorm. Bak de taart circa 30 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Verdeel de lemoncurd over de appelvulling. Klop de suiker met de eiwitten tot een stevig en taai schuim. Verdeel het schuim over de taart en maak met je vingers flinke pieken of spikes in het schuim. Bak de taart circa 5 minuten tot het eiwitschuim lichtbruin geroosterd is. Dat gaat overigens ook heel gemakkelijk met een hobbygas- of crème brulee brander.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker