De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antilliaanse pompoen-pannenkoek

Aan de slag met een brunch-recept? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte Antilliaanse pompoen-pannenkoeken in het programma Shirma's Soul Food.

Antiliaanse pompoen-pannenkoek

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Pompoen-pannenkoeken zijn een typisch Antilliaans gerecht. Ze doen mij ook echt denken aan mijn jeugd. Deze pannenkoeken zet je bij het volgende uitgebreide ontbijt of brunch makkelijk zelf op tafel met mijn recept."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de pompoen en prak deze fijn. Laat even afkoelen.

  2. Doe de afgekoelde pompoen, havermelk, eieren, havermeel, bakpoeder, vanille-extract, zout, kaneelpoeder en nootmuskaatpoeder in een kom en meng tot een beslag. 

  3. Voeg de rozijnen en kokos toe en meng door elkaar.

  4. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een anti-aanbakpan. Draai het vuur tot middelhoog. Schep met behulp van een juslepel 2-3 pompoen-pannenkoeken in de pan.

  5. Draai de pompoen-pannenkoeken om wanneer ze beginnen te bubbelen. Bak in ongeveer 5 minuten ze goudbruin aan beide kanten.  

Waar eten ze pompoen-pannenkoeken?

“Dit is écht een typisch Antilliaans gerecht. Dit gerecht is ook echt een jeugd-sentiment. Deze pompoen-pannenkoeken staan altijd op het menu wanneer ik een uitgebreid ontbijt of brunch op de planning heb.” 

Antiliaanse pompoen-pannenkoek

Met wat eet je pompoen-pannenkoeken?

“Ik kan bijna niet kiezen wat mijn favoriete toppings is. Maar ik kies maar net waar ik zin in heb. Soms zijn dat plakjes banaan, stukjes mango, mandarijn of appels met kaneel. Ook zijn ze superlekker met stroop of pindakaas.” 

mango

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker